Επιθυμείτε ένα σύστημα για το eshop σας το οποίο θα διαχειρίζεστε εύκολα και κατά συνέπεια να αυξήσει τις πωλήσεις σας; Αν ναι τότε το ERP είναι η λύση. Συνδέοντας το eshop σας με σύστημα ERP ελέγχετε και διαχειρίζεστε καλύτερα τα προϊόντα σας. Ειδικά στην περίπτωση των ηλεκτρονικών φαρμακείων, ηλεκτρικών καταστημάτων καλλυντικών ή ηλεκτρικών συσκευών, τα οποία διαθέτουν χιλιάδες προϊόντα, η διαχείριση των προϊόντων είναι χαοτική. Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου είδους eshop προσφέρει άνεση και ξεκούραση. Λύνει κυριολεκτικά τα χεριά σας. Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα όμως και στην πράξη.
Τι είναι το ERP;
Το ERP (Enterprise Resource Planning) είναι ένα λογισμικό το οποίο διευκολύνει τη διαχείριση καθημερινών εργασιών ενός καταστήματος ή γενικά επιχείρησης. Συγκεκριμένα διευκολύνει στη διαχείριση των λογιστικών, των προμηθειών, τις λειτουργίες εφοδιασμού, τη διαχείριση έργων και κινδύνων. Πρόκειται για ένα λογισμικό που όπως βλέπετε παρέχει πολλαπλά οφέλη καθώς εξοικονομει χρόνο.
Οφέλη σύνδεσης eshop με ERP – Γιατί να συνδέσω το eshop μου με ERP;
- Διευκόλυνση διαχείρισης προϊόντων
- Διαχείριση όλων των καθημερινών εργασιών μιας επιχείρησης από ένα μόνο σύστημα
- Μειώνει το κόστος κατασκευής eshop
- Εύκολη ηλεκτρονική τιμολόγηση
Η εύκολη ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια καθώς πλέον από την ελληνική νομοθεσία είναι υποχρεωτικό κάθε ελληνική επιχείρηση να κάνει ηλεκτρονική τιμολόγηση, ώστε η εφορία να ενημερώνεται άμεσα. Συνεπώς αν θέλετε να είστε νόμιμοι και συνεπείς στην εφορία και γενικά στο ελληνικό κράτος, το ERP θα σας λύσει τα χέρια! (Πέρα του ότι θα γλιτώσετε χρήματα από το να έπρεπε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα που θα σας εξυπηρετούσε μόνο στην ηλεκτρονική τιμολόγηση.)
Τι είναι το crm
Tο ERP και το CRM δεν έχουν καμία σχέση, είναι δύο λογισμικά που έχουν εντελώς διαφορετική χρήση. Το πρώτο εξυπηρετεί στις καθημερινές εργασίες διαχείρισης μιας επιχείρησης, ενώ το crm εξυπηρετεί στη διαχείριση επικοινωνίας με τους πελάτες της επιχείρησης.
Ποιος κάνει τη σύνδεση ERP με eshop;
Συνήθως άλλος είναι ο κατασκευαστής του eshop και άλλος είναι ο επαγγελματίας που κάνει τη σύνδεση με ERP. Αυτό διότι δεν έχει καμία σχέση η γλώσσα προγραμματισμού και η βάση δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός eshop με αυτές που χρησιμοποιούνται στο ERP. Κάθε προγραμματιστής εξειδικεύεται σε διαφορετικές προγραμματιστικές γλώσσες και λογισμικό. Έτσι η επιλογή διαφορετικού επαγγελματία θεωρείται η καλύτερη λύση για να αποφύγετε λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν πολύτιμο χρόνο και χρήμα. Για να παρακάμψουμε λοιπόν αυτό το πρόβλημα συνδέουμε το erp μέσω ενδιάμεσης βάσης δεδομένων.
Ποια γλώσσα προγραμματισμού χρησιμοποιείται για τη σύνδεση;
Για τη σύνδεση χρησιμοποιείται κυρίως ή η ευρέως γνωστή php, η οποία είναι η βάση πολλών eshop (opencart, magento, woocommerce) και εφαρμογών ή η vba.
H vba είναι μια γλώσσα της microsoft και είναι εξαιρετική στη διαχείριση αρχείων xml, csv και excel.
Πως γίνεται η σύνδεση ERP με το ηλεκτρονικό κατάστημα;
Για να παρακάμψουμε τα παραπάνω τεχνικά ζητήματα, κατασκευάζουμε μια ενδιάμεση βάση δεδομένων. Με τη βάση αυτή το erp μπορεί να περνάει τα προϊόντα και το eshop μετά τα διαβάζει και τα εμφανίζει στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Επίσης όταν γίνεται μια παραγγελία το eshop περνάει τα στοιχεία της στη βάση έτσι μετά το erp διαβάζοντας την παραγγελία ενημερώνει το λογιστήριο και την αποθήκη. Με αυτό το τρόπο όπως βλέπετε έχουμε μια εύρυθμη λειτουργία χωρίς να υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των δύο συστημάτων.
Παράδειγμα χρήσης – Πως χειριζόμαστε το ERP;
Ένα πολύ καλό σύστημα διαχείρισης erp για όσους έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα woocommerce είναι μέσω της πλατφόρμας emblem. Μέσω του emblem βλέπουμε και διαχειριζόμαστε τους πωλητές, τους τιμοκαταλόγους, τα παραστατικά, τους συναλλασσόμενους, βλέπουμε τις εισπράξεις και το ημερολόγιο πωλήσεων για να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο. Επιπλέον συνδέεται με το mydata κάνοντας λήψη, προβολή και αποστολή παραστατικών εύκολα και γρήγορα. Μέσω του emblem μπορούμε να κάνουμε εισαγωγή και εξαγωγή δεδομένων – προϊόντων πολύ απλά. Πράγμα πολύ χρήσιμο ειδικά για τους λογιστές αλλά και για τους χρήστες που ανεβάζουν εύκολα τα χιλιάδες προϊόντα τους.
Άλλοι τρόποι σύνδεσης
Ένας άλλος τρόπος σύνδεσης ERP που επιλέγεται συχνά είναι με sql. Δημιουργούμε δηλαδή αρχεία sql για να ενημερώσουμε τη βάση δεδομένων του ηλεκτρονικού καταστήματος μας. Ενώ για να κάνουμε τη προσθήκη προϊόντων και στοιχείων διαδύνδεσης στο eshop χρησιμοποιούμε ως επί το πλείστον αρχεία xml, excel, json ή csv. Συγκεκριμένα, δημιουργούμε ένα από τα παραπάνω αρχεία μεταφοράς δεδομένων και στη συνέχεια εκτελούμε ένα ερώτημα sql (έτοιμο ή κάνουμε χρήση plugins) για να ενημερωθεί η βάση.
Να σημειωθεί ότι, υπάρχουν πολλοί τρόποι σύνδεσης ERP με eshop, εμείς είδαμε μόνο τους κυριότερους. Ενώ δημοφιλή eshop σύνδεσης είναι το woocommerce, opencart και magento. Σε όλα υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής και εξαγωγής δεδομένων. Για τη διασύνδεση πρώτα βρίσκουμε τη βάση δεδομένων που καταχωρούνται τα δεδομένα και ύστερα κάνουμε την αντιστοιχία των δύο βάσεων (eshop και erp).
Με την κατασκευή τέτοιου είδους eshop ανοίγετε τις πόρτες της επιχείρησης σας να γίνει γνωστή σε όλο το εύρος της Ελλάδας, από την Αθήνα έως και τα πιο αφανή σημεία του χάρτη. Είναι ευκαιρία να κάνεις την εταιρεία σου γνωστή με απλά βήματα.
Αφήστε μια απάντηση